Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak psi odpočívají

Psi mají tendenci odpočívat a spát různě dlouhou dobu v průběhu dne. Množství spánku a odpočinku, které psi potřebují, se může lišit v závislosti na jejich věku, velikosti, temperamentu a fyzické aktivitě.

Dospělí psi obvykle potřebují mezi 12 až 14 hodinami spánku za den. Tento čas se často rozdělí na krátké období spánku během dne a delší dobu spánku v noci. Někteří psi však mohou potřebovat i více spánku, zejména starší psi, nemocní psi nebo štěňata.

Kromě hlavního spánku psi také potřebují pravidelné období odpočinku během aktivního dne. Po fyzické námaze, hrách nebo cvičení si psi často vyhledají místo, kde se mohou uvolnit a odpočinout. Důležité je, aby psi měli dostatek klidového času a prostoru, aby si mohli nabrat energii a regenerovat.

Je však třeba si uvědomit, že individuální potřeby spánku a odpočinku se mohou lišit mezi psy, a je důležité věnovat pozornost signálům a potřebám konkrétního psa. Pokud máte obavy ohledně spánku nebo odpočinku svého psa, je vždy nejlepší se poradit s veterinářem.